Skupina LTH Castings spada med večja slovenska podjetja s sedežem v Škofji Loki. Sestavlja jo 6 obratov v 3 državah (Slovenija, Hrvaška in Severna Makedonija), v katerih zaposlujejo več kot 3.200 sodelavk in sodelavcev.

Skupino odlikuje več kot 70-letna tradicija na področju razvoja, litja, obdelave in sestavljanja visoko kompleksnih komponent iz aluminija ter v izdelavi orodij za njihovo proizvodnjo. Sodijo med največje evropske visokotehnološke tlačne livarne, z razvojem in izdelavo prototipov v lastni visokotehnološki orodjarni in z avtomatizirano serijsko proizvodnjo pa so prva izbira najnaprednejšim podjetjem v avtomobilski industriji. Njihovi dolgoletni partnerji so najuglednejši svetovni avtomobilski proizvajalci (med njimi Mercedes-Benz in BMW) ter največji dobavitelji avtomobilske industrije (med njimi Bosch, Continental, JTEKT, Vitesco Technologies, ZF in drugi). V njihovih proizvodnjah se trenutno nahaja več kot 100 avtomatiziranih livarskih celic in več kot 200 avtomatiziranih obdelovalnih centrov. V želji po napredku in nadaljnji rasti podjetja pa so tudi njihove investicije še naprej namenjene v nove tehnologije, avtomatizacijo ter nove projekte povezane predvsem z E-mobilnostjo. V zadnjih treh letih so za ta področja namenili kar 106 milijonov evrov. Zadnja izredno pomembna investicija je bila zagotovo nakup največjega tlačno livarskega stroja v JV Evropi s kar 3.500 tonami zapiralne sile.

V zadnjih letih sistematično vlagajo tudi v vse vidike trajnostnega razvoja, saj so si v skrbi za naravno okolje zadali cilj, da do leta 2030 postanejo podjetje z nevtralnim ogljičnim odtisom.

Prihodki skupine LTH Castings so se v zadnjem letu povečali za 24 odstotkov in podobno rast pričakujejo tudi v prihodnjih letih - leta 2023 naj bi presegli 440 milijonov, v letu 2024 pa naj bi se približali meji 500 milijonov evrov prihodkov. Z lastnim razvojnim centrom in 6 visokotehnološkimi proizvodnimi obrati bodo še naprej pomemben partner avtomobilski industriji pri njeni transformaciji v e-mobilnost, s tem pa bodo zagotavljali tudi kakovostna delovna mesta z visoko dodano vrednostjo.

V LTH Castings pa se lahko pohvalijo tudi z odličnim sodelovanjem s srednjimi šolami in fakultetami ter tako tudi z dijaki in študenti. Spadajo namreč med večje slovenske štipenditorje (v šolskem letu 2022/2023 aktivnih več kot 100 štipendistov), aktivni pa so tudi na področju vajeništva, obveznih praks in študentskega dela.

Spletno mesto
nazaj na seznam partnerjev