Inženirke leta na Dan Bureau Veritas 2024

18 jun 2024

Tradicionalno srečanje Dan Bureau Veritas 2024 je v letošnjem letu potekalo z osveženim pristopom, saj so bile vsebine razširjene na več področij, z namenom, da bi zajeli širši krog izzivov vsakodnevnega poslovanja, podprli delovanje in zagotovili dolgoročni razvoj. Dogodek, ki je potekal 11. junija je bil obogaten s pestro izbiro govorcev, ki so s svojimi znanji, izkušnjami in navdihujočimi zgodbami prispevali k raznolikosti vsebin.

Med sodelujočimi gosti so bile tudi inženirke. Sodelovale so Ljupka Vrteva, Inženirka leta 2023 in razvojna inženirka za področje ogrevanja, prezračevanja in hlajenja stavb v Petrolu; Jasna Hengović, Inženirka leta 2020 in razvijalka programske opreme v podjetju Cosylab ter dr. Aida  Kamišalić Latifić, Inženirka leta 2019 in državna sekretarka na Ministrstvu za digitalno preobrazbo. Na okrogli mizi z naslovom "Inženirka leta naj bo" so se sprehodile čez njihove osebne zgodbe, zgodnje izkušnje ter prelomne dosežke na svoji karierni poti. Delile so vizije o prihodnosti razvoja inženirskega poklica ter pokazale, kako graditi bolj enakopraven in inovativen svet, kjer se talent in znanje cenita ne glede na spol.

Organizator dogodka je Bureau Veritas, ki strankam pomaga pri obvladovanju tveganj in doseganju skladnosti poslovanja z zahtevami na področju kakovosti, okolja, varnosti in zdravja pri delu ter družbene odgovornosti.