Nataša Pirc Musar: Promoviramo znanost med ženskami in dekleti ter proslavimo njihove dosežke

13 feb 2023

Spodbujajte ženske, da vstopajo v poklicno usposabljanje in študij naravoslovja, tehnologije, inženirstva in matematike, sporoča predsednica republike, Nataša Pirc Musar, na petkovem zasedanju ob 8. mednarodnem dnevu žensk in deklet v znanosti na sedežu Združenih narodov v New Yorku.

"Vse dejavnosti, od znamk, ki jih je izdalo nacionalno poštno podjetje, na katerih so upodobljene slovenske znanstvenice, do nagrade za inženirko leta, katere ponosna častna pokroviteljica sem, so pomembne za to, da promoviramo znanost med ženskami in dekleti ter proslavimo njihove znanstvene dosežke," je v svojem nagovoru dejala predsednica države Nataša Pirc Musar ob 8. mednarodnem dnevu žensk in deklet v znanosti na sedežu Združenih narodov v New Yorku.

"Glasovi in izkušnje žensk morajo biti del oblikovanja, uresničevanja in vrednotenja politik in programov na področju vode in trajnostnega razvoja, vključno z vodo kot človekovo pravico," je poudarila in dodala, da bo Slovenija še naprej spodbujala enakost spolov na političnem, socialnem, kulturnem, varnostnem in ekonomskem področju, prav tako pa se bo zavzemala za popoln dostop žensk in deklet do kakovostne izobrazbe.