Nika Mlinarič Hribar med Metropolitanovih 33 pod 33

24 avg 2022

Metropolitan se je letos lotil akcije 33 pod 33. S projektom predstavljajo 33 Slovencev, ki že pred dopolnjenim 33. letom na svojem področju dosegajo izjemne uspehe, so prodorni, inovativni in predvsem zgled predstavnikom vseh generacij. V nabor Generacija ’22 se je uvrstila tudi Nika Mlinarič Hribar, nominiranka za Inženirko leta 2019.

Organizatorji so gledali široko in iskali po vsej Sloveniji. Spraševali so novinarje, urednike in strokovnjake, pa tudi povsem naključne ljudi, ki so jim križali pot, da bi izvedeli, kdo so tisti uspešni mladi, ki so se uspeli s svojim delovanjem dotakniti tako posameznika kot celotne družbe.

Obsežen nabor kandidatov so nato razvrstili v pet kategorij: šport, znanost, kultura, poslovni svet in zagonska podjetja. Vključeni so bili profesionalni športniki, olimpijci, rekorderji, raziskovalci, izumitelji, ustvarjalci, igralci, pevci, direktorji, ustanovitelji podjetij. Tisti, ki pišejo impresivne zgodbe. Tisti, ki ustvarjajo neverjetno. Tisti, ki so si drznili stopiti korak dlje. Tisti, ki so se izkazali za najboljše. In tisti, ki vedno znova skušajo olepšati naša življenja.

Svoje mesto med njimi je našla tudi naša Nika Mlinarič Hribar, magistrica fizike in soustanoviteljica podjetja SnowBoardGames. Nika je fizičarka z izkušnjami iz letalstva, ki lovi ravnotežje med fiziko in podjetništvom. Na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani je diplomirala iz fizike, tam je potem zaključila tudi svoj magisterski študij. Svojo pravo strast je med študijem našla v dinamiki tekočin in aerodinamiki ter numeričnih simulacijah. Trenutno poglablja svoje znanje o tem področju na Inštitutu Jožef Stefan, hkrati pa je tudi soustanoviteljica podjetja SnowBoardGames, ki razvija namizne igre, in ki je letos uspešno lansiralo svojo prvo igro na platformi za množično financiranje Kickstarter. Bila je tudi nominiranka za Inženirko leta 2019.

Več o projektu na www.metropolitan.si/33pod33/2022/