Branka Viltužnik gostja Inovacijskega meetup-a in podcasta Gravitacija

24 jun 2021

17. junija je Branka Viltužnik, nominiranka za Inženirko leta 2020, kot gostja sodelovala na Inovacijskem meetup-u ki poteka v organizaciji GZS. Inovacijski meetup-i so mesečna, sproščena in z dobro energijo nabita srečanja slovenskih inovatork in inovatorjev. Namenjena so predstavitvam dobrih inovacijskih praks ter izmenjavi mnenj, znanj in konkretnih izkušenj na področju razvoja in inoviranja.

Branka, ki je zaposlena v podjetju Plastika Skaza, je delila dobre prakse v njihovem podjetju, kako inovirajo, kako imajo urejen model odprtih inovacij in celotno pot, kako so se tega postopoma lotili. Rdeča nit pogovora je vsekakor bila sodelovanje in vključevanje zunanjih deležnikov.

Plastika Skaza prepoznava največje izzive, s katerimi se spopada družba in posledično planet, zato je njihova zaveza, da razvijajo unikatne rešitve za rešitev tega problema. Ne gre zgolj za recikliranje embalaže in porabo manjše količine papirja, temveč tudi za vlaganje v nove iniciative, ki vedno znova izzovejo delovanje njihovega podjetja, produkte, material, iz katerega so narejeni ... In to jim daje zagon, da neprestano razvijajo nove, trajnostne načine, na katerih bo njihovo delovanje osnovano.

Branka je sodelovala tudi v 25-i epizodi podcasta Gravitacija, kjer je pogovor potekal o:

  • kakšna je interna organizacija podjetja in kako so organizirane raziskave, razvoj in inovacije,
  • kako financirajo razvoj in kaj se je spremenilo v strategiji pridobivanja nepovratnih razvojnih sredstev,
  • zakaj so začeli z lastno blagovno znamko,
  • kako odprto inovirajo in s kom vse sodelujejo pri razvoju inovacij, ki temeljijo na trajnosti in
  • kaj bi Branka naredila, če bi pristala na visokem položaju v Evropski komisiji?


Vabljeni k poslušanju podcasta Gravitacija z Branko Viltužnik.