Inženirka leta 2019 častna gostja letošnjega Festivala znanosti

03 nov 2020

Doc. dr. Aida Kamišalić Latifić, inženirka leta 2019, je bila častna gostja letošnjega Festivala znanosti v Mariboru. Oktobrski dogodek je bil namenjen vsem, ki jih veselijo tehnološki dosežki, znanstvena spoznanja ter naravoslovni eksperimenti. Zaradi covid-19 je potekal virtualno.

»Vsem inženirjem je skupno, da gradijo in razvijajo rešitve, ki rešujejo obstoječe probleme. Vse skupaj pa se začne z radovednostjo,« je med drugim v svojem nagovoru izpostavila častna gostja dogodka, doc. dr. Aida Kamišalić Latifić, predavateljica in raziskovalka na UM FERI, inženirka leta 2019.

Ustvarjanje sodobne družbe z inženirskim znanjem

Festival znanosti Maribor, se je odvil v četrtek, 15. oktobra 2020, v organizaciji Centra eksperimentov Maribor – Evropski kulturni in tehnološki center Maribor so.p., ki želi z njim poudariti pomen naravoslovja in znanosti za razvoj sodobne družbe.

»Z dogodkom želimo mladim na atraktiven način prikazati, kako je današnje življenje povezano z novimi tehnologijami, kako pomembno je delo inženirjev, kaj nam prinašajo roboti, kako se dela v tovarnah, kakšna delovna mesta bodo v prihodnosti in kako pomembni so obnovljivi viri energije,« je povzela Ekipa Centra eksperimentov Maribor.

Nagovor si lahko ogledate na tej povezavi.